Omega 3 kiseline nisu ništa različite od vitamina. Neophodne su našoj fiziologiji i sami ih ne možemo stvoriti- potrebno ih je unositi hranom.
Važnost omega 3 kiselina prepoznali smo pred točno stotinu godina.
Vidjet ćemo da li su one samo marketinški razvikane ili jednostavno, kao i brojne druge tvari koje sami ne možemo sintetizirati, imaju neku određenu funkciju.
Njihova važnost u kontekstu zdravlja živčanog i krvožilnog sustava je neprocjenjiva. Pokazat ćemo koja je njihova realna primjena u našem organizmu.
Glavna slabost omega 3 kiselina kao suplemenata je kvaliteta i trebamo vidjeti koja hrana bogata njima (ne samo riba!) je važna u prehrani.
U tečaju ćete saznati:
- Povijest istraživanja omega 3 kiselina
- Što su EPA i DHA
- Izvori EPA i DHA
- Koja su biljna ulja bogata omega 3 kiselinama
- Priču o ribama u kontekstu omega 3 kiselina
- Fiziologija omega 3 kiselina
- Koje su preporučene doze
- U kojim oblicima omega 3 kiselina dolaze na tržište
- Koji su novi oblici omega 3 kiselina
- Koji su zahtjevi kvalitete za omega 3 kiselina
- Tko je u riziku manjka
- Trebamo li se bojati interakcija
Tečaj je namijenjen:
- osobama sa završenom edukacijom iz kemije
- osobama sa završenom edukacijom iz biomedicinskog područja
- nutricionistima
- svima koji sami stekli predznanje iz područja kemije i biomedicine
Pristup tečaju: 10 dana od dana upisa