UVJETI POSLOVANJA

Molimo vas da prije korištenja naše web stranice i web trgovine www.tecaj.plantagea.hr pažljivo pročitate Uvjete korištenja.

1. OPĆE ODREDBE

Prodavatelj ovim Uvjetima korištenja utvrđuje poslovnu suradnju između Posjetitelja stranica, Kupaca i Prodavatelja. U Uvjetima korištenja objašnjeni su uvjeti i načini kupovanja, cijene proizvoda, plaćanje, isporuka, reklamacije i povrat, kao i druga pitanja vezana uz korištenje internetske stranice www.tecaj.plantagea.hr i online kupnje.

POJMOVI

Prodavatelj
PLANTAGEA d.o.o.
Uskočka 13
10430 Samobor
e-mail: plantagea@plantagea.hr
OIB: 36645266622
IBAN Erste&Steiermärkische Bank d.d.: HR7624020061100929745
SWIFT: ESBCHR22
Direktor: Stribor Marković

www.tecaj.plantagea.hr – internetska stranica/web trgovina u vlasništvu Prodavatelja.

Kupac
Svaka pravna i fizička osoba koja putem sredstava elektroničke komunikacije naruči barem jedan proizvod ponuđen na internetskoj stranici www.tecaj.plantagea.hr , popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod.

Korištenje www.tecaj.plantagea.hr
Pristup stranici www.tecaj.plantagea.hr radi dobivanja informacija o sadržaju stranice, ponudi, proizvodu i/ili ostvarivanju internetske trgovine.

Online kupnja
Ostvarivanje kupnje proizvoda putem www.tecaj.plantagea.hr.

Proizvodi
Svi proizvodi koji su istaknuti na www.tecaj.plantagea.hr, a koje je moguće kupiti online kupovinom.

Pristupom internetskoj stranici i njezinim korištenjem svaki Korisnik obvezuje se poštivati ove Uvjete korištenja i pristaje da se na njega primjenjuju odredbe ovih Uvjeta korištenja.

Ovi Uvjeti korištenja sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (dalje u tekstu: ZZP), Zakonom o elektroničkoj trgovini (dalje u tekstu: ZET) i Zakonom o obveznim odnosima (dalje u tekstu: ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu 43. članka ZZP-a.

Korištenjem www.tecaj.plantagea.hr smatra se je Korisnik upoznat sa ovim Uvjetima korištenja te da ih prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posjetitelj stranica, Korisnik i/ili Kupac nije pročitao Uvjete korištenja.

2. OGRANIČENJA KORIŠTENJA I ODGOVORNOSTI

Korisnik se obvezuje da:

– se neće koristiti internetskom stranicom Prodavatelja na bilo koji način koji je protivan propisima
– neće unositi na internetsku stranicu Prodavatelja ili distribuirati putem internetskih stranica bilo kakve sadržaje koji su protivni propisima, mijenjati, brisati ili uništavati bilo kakve podatke na internetskoj stranici Prodavatelja.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na internetskoj stranici ne smiju se kopirati, reproducirati, distribuirati ili se na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitoga pristanka Prodavatelja ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Prodavatelju ili bilo kojoj trećoj strani.

Fotografije prikazane na www.tecaj.plantagea.hr samo su ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, video i audio zapisi te ostali materijali ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publicirati te se ni na koji drugi način ne smiju koristiti bez suglasnosti Prodavatelja. Prodavatelj zadržava sva autorska prava na korištenje fotografija, tekstova, video i audio zapisa snimki i ostaloga objavljenoga materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj.

Prodavatelj se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja internetske stranice ili je na bilo koji način vezana za korištenje internetske stranice te za bilo kakvu štetu koja može nastati Korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja internetske stranice.

Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Uvjeta korištenja, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj www.tecaj.plantagea.hr, pod uvjetom javne objave na www.tecaj.plantagea.hr internetskoj stranici, a zbog čega su Korisnici dužni prilikom svakoga posjeta predmetnoj internetskoj stranici pregledati njezin sadržaj.
Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Usluge koje Prodavatelj pruža u okviru usluge Online kupovine na www.tecaj.plantagea.hr ne uključuju troškove koje Korisnici snose koristeći računalnu opremu i usluge za pristup stranicama.
Prodavatelj nije odgovoran za troškove telefona, internetskoga prometa ili bilo koje druge troškove, niti snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja usluge Online kupovine.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost za bilo koje postupanje suprotno ovoj odredbi.

3. CIJENE

Sve cijene prikazane u web-trgovini izražene su u u eurima i hrvatskim kunama za krajnjega kupca, s uključenim PDV-om.

Konverzija je prikazana prema fiksnom tečaju HNB-a 1 EUR = 7,53450 HRK.

Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, a oni se izračunavaju pri završetku kupnje za fizičke (materijalne) proizvode. Za digitalne proizvode (tečajeve) troškova dostave nema.
Troškovi dostave izraženi su u dijelu Dostava.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne obavijesti.

4. ONLINE KUPOVINA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektroničkoga formulara. Kupac ne može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik, već samo kao prijavljeni korisnik. Proizvod se smatra naručenim kad kupac završi cijeli postupak narudžbe.

Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu (adresu e-pošte) unesenu u elektronički obrazac.

Prodavatelj se obvezuje na internetskoj stranici www.tecaj.plantagea.hr redovito održavati i davati Posjetiteljima i Kupcima jednoznačne, jasne, lako razumljive informacije o proizvodima u ponudi, na način prilagođen sredstvima daljinske komunikacije.

U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda iz ponude, Korisnik pristajanjem na ove Uvjete korištenja potvrđuje da je obaviješten:

– o imenu, tvrtki ili nazivu, matičnom broju i sjedištu Prodavatelja;
– načinima na koje može iznijeti svoje prigovore;
– proizvodima ili uslugama koji se nude te njihovom nazivu, glavnim svojstvima proizvoda ili usluge;
– cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja;
– troškovima dostave proizvoda;
– načinu plaćanja;
– načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge;
– potrošačkom pravu;
– razdoblju u kojem ponuda ili cijena vrijede;
– Uvjetima korištenja.

Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem e-pošte te ga obavijestiti o navedenom. Kupac tada ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

5. NAČIN PLAĆANJA PROIZVODA

Odabrane artikle Kupac može platiti unaprijed uplatom na račun Prodavatelja ili pouzećem za fizičke (materijalne) proizvode prilikom preuzimanja narudžbe.

Naručene proizvode i dostavu Kupac će platiti prema modelu koji sam odabere tijekom ispunjavanja narudžbe:

Pouzećem: Plaćanje pouzećem uključuje plaćanje gotovinom dostavnoj službi (ukoliko je odabran način dostave dostavnom službom).

Opcija plaćanja pouzećem, ukoliko je dostavna služba Hrvatska Pošta, uzrokuje Kupcu dodatne troškove otkupnine koji ne ovise o Prodavatelju, već samo o Hrvatskoj Pošti. Naknada za uslugu otkupnine paketa koji su poslani HP obračunava se prema važećem cjeniku HP, a snosi ju Kupac.

Virmanskom uplatom: općom uplatnicom, internetskim bankarstvom, uplatom u banci, pošti, FINA-i. Rok uplate kod virmanskog plaćanja iznosi 3 radna dana. Nakon tog vremenskog razdoblja narudžba se ukida i postaje neaktivna. Virmanske uplate uplaćuju se na broj računa:

Erste&Steiermärkische Bank d.d., IBAN: HR7624020061100929745

Pod „Poziv na broj“ upišite model 00 i broj narudžbe.

Za narudžbe i plaćanja virtualnih proizvoda (online tečajeva) u stranoj valuti (euri)  molimo javite nam se nakon narudžbe odgovorom na mail koji zaprimite nakon narudžbe.

6. DOSTAVA- MATERIJALNI (FIZIČKI) PROIZVODI

Online kupovinu fizičkih (materijalnih) proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na području Republike Hrvatske.

Dostavu vrši Prodavatelj putem dostavne službe ili Hrvatske pošte.

U slučaju adrese Kupca na koje dostavna služba ne vrši dostavu (neki otoci), Prodavatelj će robu poslati Hrvatskom Poštom, a Kupac će po prijemu obavijesti od HP preuzeti paket u poštanskom uredu.

Naknada za uslugu otkupnine paketa koji su poslani HP obračunava se prema važećem cjeniku HP, a snosi ju Kupac.

Rokovi dostave

Proizvode koji su plaćeni virmanskom uplatom sukladno dostavljenoj ponudi bit će isporučeni dostavnoj službi u roku od 1-3 radna dana od dana zaprimljene uplate.

Proizvode koji će biti plaćeni pouzećem (otkupninom) bit će isporučeni dostavnoj službi u roku od 1-3 radna dana od dana narudžbe.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća Prodavatelju.

Prodavatelj se obvezuje da će narudžbu Kupca pravovremeno isporučiti ukoliko je Kupac u potpunosti točno i istinito ispunio sve podatke.

U slučaju nemogućnosti dostave naručenoga proizvoda ili promjene termina isporuke, Prodavatelj će obavijestiti Kupca putem elektroničke pošte ili telefonski te dogovoriti novi termin isporuke ili vratiti uplaćeni iznos u cijelosti.

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Prodavatelj nije odgovoran u slučaju ako je Kupac upisao pogrešnu adresu za dostavu te iz toga razloga paket nije došao na odredište.

Prodavatelj nije odgovoran u slučaju da dostavna služba ne ostavi odgovarajuću obavijest o isporuci pošiljke u poštanskom sandučiću Kupca.

Prodavatelj nije odgovoran ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki e-mail servisa Kupca.

Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezanim uz dostavu (npr. radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opis dostavne adrese ako na primjer odredište nije potpuno jasno iz adrese).

U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji mogući način, ali tada ne prihvaća nikakvu odgovornost vezanu uz rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ako pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom se slučaju pošiljka vraća Prodavatelju, a Kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Cijene dostave

Dostava je besplatna za sve isporuke unutar Republike Hrvatske.

Narudžbe koje ulaze u kategoriju besplatne dostave još uvijek podliježu troškovima naknade za uslugu otkupnine, ukoliko je odabrana opcija Hrvatska Pošta, plaćanje pouzećem.

7. NERASPOLOŽIVI ARTIKLI- MATERIJALNI (FIZIČKI) PROIZVODI

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da Prodavatelj neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomično rasprodani.

U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-poštom ili telefonom te u tom slučaju Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

8. POVRAT I REKLAMACIJE- MATERIJALNI (FIZIČKI) PROIZVODI

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi.

Svaku pošiljku Kupac/Primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane Kupca/Primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga su dostavna služba i Prodavatelj oslobođeni bilo kakve naknadne odgovornosti.

Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Prilikom preuzimanja dostavljenoga proizvoda, Kupac je dužan pregledati isporučeni proizvod i u slučaju vidljivoga oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje toga proizvoda te tražiti isporuku neoštećena proizvoda.

Potpisom dostavnice i primitkom računa Kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled.

Ako Kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanoga razloga, Prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

U slučajevima kada je Kupcu isporučen proizvod različit od onoga koji je kupio, ima pravo na isporuku naručenoga proizvoda, a ako to nije moguće, Kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda, ali je dužan vratiti pogrešno dostavljen proizvod.

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju i to pismeno, e-poštom na mail adresu plantagea@plantagea.hr.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena
– isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu te je Kupac dužan usporediti primljene artikle s računom.

Kupac nema pravo bez dodatnih troškova vratiti artikle za koje je iz bilo kojega razloga zaključio da mu ne trebaju ili da mu ne odgovaraju – sve troškove takve zamjene snosi Kupac.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

PLANTAGEA d.o.o.
Uskočka 13
10 430 Samobor

ili e-mail adresu:
plantagea@plantagea.hr

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

Obrazac za prigovor preuzmite ovdje.

Jednostrani raskid ugovora

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Upute za jednostrani raskid ugovora

a) Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

b) Povrat robe

U slučaju odluke Kupca o jednostranom raskidu ugovora, Kupac treba vratiti robu Prodavatelju najkasnije u roku od 14 dana od upućivanja odluke o raskidu istog.

c) Povrat uplaćenog iznosa

Prodavatelj će Kupcu vratiti novac po primitku vraćene robe.
Izravne troškove povrata robe Kupac snosi sam.

d) Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

9. POVRAT I REKLAMACIJE- VIRTUALNI PROIZVODI (ONLINE TEČAJEVI)

Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku aktiviranja tečaja, nakon uplate Kupca Prodavatelju.

Kupac ima pravo na refundiranje uplaćenog iznosa u sljedećim slučajevima:

– online tečaj nije aktiviran greškom Prodavatelja
– online tečaju se ne može pristupiti zbog greške na Prodavateljevoj web stranici www.tecaj.plantagea.hr (pad sistema, hakirana ili oštećena web stranica ili slično).

U tom slučaju Kupac treba obavijestiti Prodavatelja o nastalim teškoćama čim ih uoči.

Kupac nema pravo na refundiranje uplaćenog iznosa ako:

– zaključi da mu artikl ne treba ili mu ne odgovara, prije ili nakon početka trajanja tečaja
– nije mogao pristupiti online tečaju iz razloga koja nije Prodavateljeva krivnja (greška na računalu ili računalnom sustavu Kupca, nedostupnost internet mreže ili slično)
– rok trajanja tečaja je istekao, bez obzira da li je Kupac pristupao tečaju ili ne dok je tečaj bio aktivan
– neki drugi razlog koji nije krivnja Prodavatelja

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

PLANTAGEA d.o.o.
Uskočka 13
10 430 Samobor

ili e-mail adresu:
plantagea@plantagea.hr

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

Obrazac za prigovor preuzmite ovdje.

Jednostrani raskid ugovora

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti i poslati nam na mail.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Upute za jednostrani raskid ugovora

a) Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

b) Povrat uplaćenog iznosa

Prodavatelj će Kupcu vratiti novac ukoliko je predočen dokaz da nije pristupio online tečaju.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora preuzmite ovdje.

10. IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA I OSTALE ODREDBE

Prodavatelj zadržava pravo izmijeniti ove Uvjete korištenja bez prethodne najave. Korisnici su dužni prilikom svakoga korištenja internetske stranice te posebno usluge internetske trgovine provjeriti važeće Uvjete korištenja.

Za online kupovinu važeći su Uvjeti korištenja u trenutku narudžbe proizvoda.

11. AUTORSKA PRAVA

© Copyright PLANTAGEA d.o.o. Sva prava pridržana.
Tekst, slike, ilustracije, zvučne datoteke, animacijske datoteke, videodatoteke te njihov raspored na stranicama tvrtke PLANTAGEA d.o.o. zaštićeni su autorskim pravima i drugim oblicima zaštite intelektualnog vlasništva. Navedene objekte nije dopušteno kopirati u svrhu komercijalne upotrebe ili distribucije, niti ih se smije na bilo koji način modificirati ili činiti dostupnima na drugim internetskim stranicama. Neke stranice tvrtke PLANTAGEA d.o.o. mogu sadržavati slike koje su podložne autorskim pravima trećih stranaka.

Pisani materijali vezani za određeni tečaj se mogu pregledavati samo tijekom tečaja. Pisane materijale nije moguće preuzeti (download) niti ih šaljemo digitalnim putem.

Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Uvjeta korištenja rješavat će se pred nadležnim sudom u Samoboru.

12. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Informacije o zaštiti osobnih podataka molim pogledajte ovdje.

Scroll to Top

Ova stranice koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.