Vitamin A je prije svega poznat po mrkvi i po vidu.
Međutim, vitamin A je hormon poput vitamina D i sudjeluje u toliko velikom broju fizioloških reakcija da ih je nemoguće nabrojati.
Naučit ćemo koji su to izvori vitamina A, kada trebamo pripaziti na hipervitaminozu te kada možemo očekivati manjak vitamina A i u kojim populacijama, ne samo kod nas nego i u svijetu.
U tečaju ćete saznati:
- O retinoidima i karotenoidima u hrani
- Mehanizam nastanka retinoida
- O apsorpciji i transportu retinoida i karotenoida
- Koja je molekularna fiziologija vida
- Kada vitamin A djeluje na imunološki sustav i općenito na zdravlje
- Koje su doze uzimanja vitamina A
- Koje su posljedice manjka vitamina A
- O hipervitaminozi A
- Koja je hrana bogata vitaminom A
Tečaj je namijenjen:
- osobama sa završenom edukacijom iz kemije
- osobama sa završenom edukacijom iz biomedicinskog područja
- nutricionistima
- svima koji sami stekli predznanje iz područja kemije i biomedicine
Pristup tečaju: 10 dana od dana upisa